Alla inlägg den 4 augusti 2008

Av Miss Miller - 4 augusti 2008 21:56

Idag var det dags för Bergkamp att visa upp sig, och det gjorde han med bravur. Stod på alla fyra fossingar hela vägen och vann på 28 blankt! Duktig kille denna vecka!


"Hundsjö Elin" eller Source of Joy som hon heter var ut idag och jagade poäng, det gjorde hon bra och blev tvåa. Grattis hundsjö gänget!


Rapport från Färjestad, Sierra Amor skulle startat idag men hade inte bra blodvärden och puls så starten blev inställd. Hoppas han är kry som en nötkärna snart så man får hålla en tumme för honom.


Ciao

Av Miss Miller - 4 augusti 2008 13:24

Måste tänka på lite annat idag och kom då på att det är dags att skicka in anmälan till höstens jaktprov... Började fundera på vem som har bäst kondis, hundarna eller deras matte? För det mesta så vill mina kära hundar gå hem innan jag vill hem, Lizzan stannar när hon tycker det är färdig tränat och stretar i kopplet... snälla matte säger hon med sina stora pepparkaksbruna underbara ögon, kan vi inte bege oss hem nu?? Jag har ju en tuggring att gnaga upp...


Men deras matte är rätt envis och innan det är färdigt så följer lilla Lizzan snällt med en bit till :)


Jag brukade ju alltid ha med mig hundarna när jag red motion förut men efter en och annan tur i högre hastighet pg.a jagande hundar bakom benen så är de dagarna förbi... Peppo har ju som jag tidigare nämnt en turbo "inopererad" och är dessutom oftast laddad med en sån där tub me gas som streetracing bilar har (kommer inte på va de heter för tillfället)... detta resulterar oftast i mycket balansträning uppe på hans rygg och en hel del gas i botten träning från hans sida... Vi har dessutom väldigt gott om huggorm där ute i stallets revir så nu sitter mina kära hundar i löplinor när jag tar hand om mina hästar...


Lizzan och Nallepalle sysselsätter sig då med att gräva upp de största hålen de kan på så kort tid som möjligt (är ju bråttom innan matte kommer tillbaka med pållen), när de är klart går dom vidare till blombänkarna. Så när matte kommer tillbaka står oftast en sur mor där på gräsmattan å pekar... Jaha då får man börja fylla igen gropar innan man åker hem... Men va gör väl det, det är ju de underbaraste små vovvarna i världen som haft lite roligt bara ;)


I helgen har vovvarna varit på kollo i stugan ute i luleå skärgård. Har tyvärr varit lågvatten så lilla Lizzan hon smet över till fastlandet... och jagade... men inte pippisar utan hare... tyvärr hade lilla Lizzan fåt tag på en harunge innan harens räddare hann dit. Lilla stampe hade då skuttat över till andra sidan och är nu begravd... Lizzan hade mungiporna upp till öronen och var mycket stolt över sitt mästerverk.


Nu har tiden för inridning kommit och har beslutat att säkerhetsvästen ska på... börjar ju bli gammal och är inte lika tålig som när man var ung :)

Kommer inte vara några problem från början men om lilla junior busar till så är det inte lika säkert att jag sitter kvar :)

Nåja, fortsätter med join-up ett tag till...


Nu är det dags att gå ut och städa min bil, har ju en annan bil nu. Hade kombi med lastgaller tidigare vilket var perfekt när man har vovvar men nu har jag en mindre bil utan kombi vilket inte är lika perfekt när man har vovvarna med sig överallt... Måste dessutom sätta drag på den för just nu är jag utan dragbil och de funkar ju inte när man har hästar...


Bilderna; Nice Light flyr för sitt liv när Simsa öppnar gapet. Jag känner mig som simsa idag...

Peppo är inte riktigt nöjd med Lizzie i haserna...

Ciao.

Ovido - Quiz & Flashcards